#szuperbölcsi

Blue Elephants

Blue Elephants

A Blue Elephants egy olyan hely ahol baba, mama és kis manók is jól érzik magukat.

Bölcsődénk 2009 óta várja a kis lurkókat. Kétnyelvű, barátságos, biztonságos és családias hely, amelyet egy tapasztalt óvoda pedagógus, és egy anyanyelvi szinten beszélő, több éves külföldön és Magyarországon is angol óvodai tapasztalattal rendelkező oktató hozott létre, iránymutatásukat megtartva fiatal kollégáink várják szeretettel a 18 hónapos és 4 év közötti gyermekeket.

Bölcsődei célunk, hogy a gyerekek számára a nálunk töltött idő élményt jelentsen, melynek folyamán felfedezhetik, megismerhetik és tovább fejlesztetik tudásukat, képességeiket, a környezetükhöz való viszonyukat. Törekszünk arra, hogy a mindennapi játékok, eszközök rugalmasak, ötletesek, érdeklődést keltőek legyenek és alkalmazkodjanak a gyerekek változó szükségleteihez.

Információk

 • 1. Ellátot gyermekek köre

  1,5 éves kortól óvodakötelezettségig fogadhatunk gyerekeket.

 • 2. Gyerekekkel foglalkozó személyek végzettsége

  Csoportonként 2-2 fő gyermeknevelő foglalkozik a kicsikkel. Szakképzettségüket tekintve: kisgyermeknevelő, gyógypedagógus asszisztens – óvópedagógus és családi napközi vezető.

 • 3. Csoportlétszám

  2 csoporttal dolgozunk, ami azt jelenti, hogy 7-7 gyermek ellátására van lehetőség ( nálunk ez a saját döntésünk miatt 12 gyermek, nem használjuk ki a kapacitást ). Csoportokat nem választjuk szét, azonban 2 külön teremben zajlik a foglalkozás és a játék, így folyamatosan megosztódnak. Ebben az életkorban nem lehet szigorúan vett kötött foglalkozásokat tartani, lehetőségeket ajánlunk fel a gyermekeknek.

 • 4. Napirend, nyitvatartás

  7:30-8:30 Érkezés, szabad játék / Free play 8:30-9:00 Testápolási tevékenységek, reggeli / Bathroom time, breakfast 9:00-10:30 Fejlesztő tevékenység, fejlesztő torna vagy jóga / Circle time, conductive education, conductive sport activity or Yoga 10:30-11:00 Tízórai, testápolási tevékenység, öltözködés / Snack, bathroom time, getting dressed for outside play 11:00-11:50 Udvari játék, levegőzés / Playground time 11:50-12:00 Testápolási tevékenységek, készülődés az ebédhez / Bathroom time, getting ready for lunch 12:00-12:30 Ebéd/ Lunch 12:30-13:00 Testápolási tevékenység, készülődés a pihenéshez / Bathroom time, getting ready for afternoon rest 13:00-14:45 Mese, pihenés, alvás / Story time, rest time 14:45-15:25 Ébredés, testápolási tevékenység, uzsonna / Wake up time, bathroom time, snack 15:25-17:00 Szabad játék a szülők érkezéséig / Free play until the parrents arrive

 • 5. Étkezés

  Napi 3x vagy 4x ( ellátástípus függvénye ) biztosítunk étkezést a gyerekeknek. Intézményünk melegítőkonyhával rendelkezik, gyermekek étkezését gyermekétkeztetéssel foglalkozó cég biztosítja. Ételallergiás menüre van lehetőség.

 • 6. Udvar vagy játszótér

  Sajnos a XI. kerület ezen részén nagyon kevés olyan ház van, ami saját kerttel rendelkezik, ez vonatkozik ránk is. Bölcsődétől rövid sétára 3 játszótér is található, ezeket látogatjuk. Minden nap 11-11:45-ig szabadtéri játék van a napirendünkben. Sokan negatívumként élik meg az udvar hiányát, azonban a hozzánk járó gyermekek nagyrésze a saját otthonuknál sem rendelkezik udvarral. Mi megtanítjuk őket a játszóterek biztonságos és szabályos használatára, ezzel is támogatva a szülőket.

 • 7. Szobatisztaság, mosipellus

  Legfontosabb, hogy nem szabad sem erőltetni, sem siettetni. Amikor a gyermek megérett rá, csak akkor szabad. Közösség ereje azonban hatással van, látják a "kisebbek, hogy a "nagyobbak" biliznek, wc-re járnak, így náluk is kialakul az igény, hiszen ez menő dolog. Fontos, hogy a Szülőkkel mindenképp közös nevező szükséges!

 • 8. Együttműködés a Szülőkkel

  Bölcsődés korosztályú gyermekek esetén a Szülőkkel való együttműködés kiemelt szerepet kap. Kisgyermeknevelők a szülők napjait és a gyermek fejlődését hivatottak támogatni. Felmerült problémákról minden esetben kérünk tájékoztatást, hogy hatékony tamászok lehessünk.

 • 9. Díjfizetés módja, ideje

  Havidíjas rendszerben, elektronikus számlázást követően a pénzügyi teljesítés utalással történik. Adott hónap első 5 munkanapján a számla kiküldésre kerül, utalást adott hónap 10. napjáig várjuk. Egyszeri helybíztosítási regisztrációs díj, valamint 2 havi kaució befizetése szükséges. A kaució a felmondási időre 2 hónapjára számítódik be, valamint szerződésben foglalt fizetési kötelezettség elmulasztása esetén.

 • 10. Együttműködés a Szülőkkel

  Szülőkkel napi szinten kommunikálunk, gyermek átvételekor és átadásakor, napi történésekről szóban beszámolunk. Zárt közösségi médiás csoportunkban osztunk meg napjainkról képeket, videókat, egyéb információkat.

 • 11. Egészségügyi ellátás, betegség, balesetvédelem

  Kérjük a Szülők megértését, nem vagyunk ápolók, nővérek, gyógyszer beadását nem vállalhatjuk! Elsősegély tanfolyamot végeztünk, megfelelő ellátó eszközökkel rendelkezünk. Baleset esetén a Szülőket azonnal értesítjük. Megfelelő biztosítással rendelkezünk.

 • 12. Bölcsődét nem látogathatja, aki…

  - beteg gyermek
  - gyógyszert szedő gyermek
  - olyan gyermek akinek a közvetlen családtagjai között fertőző beteg van

 • 13. Betegség után közösségbe jöhet a gyerek, ha…

  - 2 lázmentes nap után
  - 2 hasmenés mentes nap után
  - orvosi igazolással

 • 14. Hasznos információk, mit hozzanak magukkal

  Hétfőtől péntekig, reggel fél 8-tól délután 5-ig tartunk nyitva. Kérjük, hogy a szülő legkésőbb 16:45 – ig jelenjen meg a bölcsődében. Ünnepnapokon és előre egyeztetett időpontokban tartunk zárva. A téli időszakban: 2019. december 20-tól január 2-ig tart a szünet. Az év közben, tavaszi/őszi szünetet nem tartunk. Szombati munkanapokon igény szerint, ügyeletet kérhető. (minimum 3 fő)

 • 15. Utolsó ellenőrzés dátuma

  2019.12.12.

Elhelyezkedés

Kapcsolat

Contact Listing Owner

0 Reviews

Leave a Review

Your Rating:

Bölcsőde elött és közben